Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalitzen els treballs de condicionament del Centre de BTT de l’Alta Ribagorça

Els treballs es van iniciar el passat mes d’abril han consistit en la instal·lació de tres estacions de serveis equipades amb un punt de rentat de bicicletes, aparcament i una estructura que inclou un kit d’eines de reparació; la instal·lació de tres taules panoràmiques i panells informatiu.

DIJOUS 09 MAIG 2019

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça a través de l’empresa Pirineo en ruta, responsable de l’execució del projecte del Centre TT Alta Ribagorça, ha finalitzat els treballs d’equipament,  senyalització i abalisament de les 11 rutes que conformen el projecte. El centre BTT ha tingut un cost de  56.577, 12 euros i ha estat finançat a través del programa Consori Leader Pirineu Occidental i amb fons propis de l’entitat.

Els treballs es van iniciar el passat mes d’abril han consistit en la instal·lació de tres estacions de serveis equipades amb un punt de rentat de bicicletes, aparcament i una estructura que inclou un kit d’eines de reparació; la instal·lació de tres taules panoràmiques i panells informatius amb l’objectiu de millorar la informació i interpretació del terreny;  la col·locació de 50 balises i l’adaptació de les rutes a la normativa establerta per l’Oficina Tècnica de Centres de BTT de Catalunya. D’aquesta manera, tots els municipis de la comarca disposen d’un punt d’informació dels recorreguts.

Per tal de promocionar la iniciativa es preveu organitzar una cursa popular de cara a la tardor i mostrar alguns dels itineraris proposats de lliure accés perfectament senyalitzats pensats per als practicants de la bicicleta tot terreny, tant per als iniciats com per als experts.

Pel president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, es tracta d’un projecte de gran envergadura que genera valor, riquesa, descentracionalitza el turisme i té una implantació i gestió sostenible des del punt de vista del medi ambient, a part d’ajudar a fomentar la diversificació econòmica. De cara als propers mesos es crearà una comissió formada per institucions públiques i privades per fomentar la cooperació intermunicipal i portar a terme  seminaris per al sector hoteler, públic i ramader amb la finalitat d’apropar, donar a conèixer i generar sentiment d’apoderament  del mateix.