Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RUTA 13. CENTRE TRAIL. 02 BTT DELS PLANOS

Recorregut sense pràcticament desnivells, recomanat per a famílies, que transcorre pels Planos de Barruera/Erill i el Salencar de Barruera.

Es desenvolupa en tot moment per les proximitats del riu Noguera de Tor: un primer tram transi-ta per la marge dreta del riu, tot realitzant un recorregut d'anada i tornada pels Planos; i un segon tram, pel marge esquerre, amb una volta circular pel Salencar.

La ruta comença al costat del Càmping Boneta i la palanca Vella de Barruera prenent el camí a Erill la Vall. Aquest tram discorre de manera plana pels Planos de Barruera i Erill, combinant trams de camí i pista. Al final, s'arriba al tram més dificultós de la ruta que supera 30 m de desnivell seguint el camí de ferradura a Erill. Sense arribar a Erill, a l'altura del túnel de la carretera vella, la ruta torna sobre els seus passos per arribar de nou a la palanca Vella. Des d'allí s'inicia la segona part de la ruta creuant la palanca per visitar el Salencar. Pel pont penjant s'arribarà de nou a Barruera.

OBSERVACIONS

  • Precaució al creuar les palanques sobre el riu i en els trams de camí amb prioritat peatonal